Happy Music Makers

Despre Happy Music Makers

Happy Music Makers sustine primul program de Educatie Muzicala Timpurie Orff Schulwerk din Romania!

Este fondata in anul 2015 de catre Ilinca Muresan, absolventa a Academiei de Muzica Gh Dima din Cluj-Napoca, cu specializarea Pedagogie Muzicala si Pian, Simply Music Piano Certified Teacher Canada si Orff Schulwerk Certified Teacher USA, cu ambitia de a oferi o noua viziune pentru Educatia Muzicala din Romania!

Prezentam metode inovative pentru educatia muzicala a copilariei timpurii, cat si pentru anii urmatori din adolescenta si viata adulta, dezvoltand programe de muzica non- traditionale pentru toate varstele. Pornind de la ideea fundamentala ca suntem cu totii inzestrati muzical inca de la nastere, ne dorim sa incurajam ca atasamentul pentru muzica sa continue toata viata!

Dorim sa cream un mediu muzical liber si deschis unde atat cei foarte mici cat si adolescentii si persoanele adulte sa aiba parte de o experienta muzicala de calitate si pozitiva.

Ne dorim sa expunem, sa dezvoltam si sa incurajam atasamentul pentru muzica, pentru toata lumea.

Dorim sa stimulam inteligenta, sa dezvoltam creativitatea si sa incurajam libera exprimare in randul tinerilor, creand astfel personalitati puternice si increzatoare in fortele proprii!

Cursurile Happy Music Makers

Ne nastem fiinte muzicale!

Toti copiii se nasc artisti!

Muzicalitatea este un dar, care dacă este ocrotit și încurajat, va crește deodată cu copilul dumneavoastră.

Ca particularitate principala Programul de Educatie Muzicala Timpurie are la baza metoda educationala Orff Schulwerk, unde cantecul, cuvintele, creativitatea, dansul devin un tot unitar.

“Muzica elementară nu este niciodată doar muzică, ea este contopită cu mișcarea, dansul și vorbirea, este o muzică la care trebuie să participi, nu s-o audiezi.” (Carl Orff)

Ne adresam copiilor de orice vârstă, în orice etapă a dezvoltării lor s-ar afla. Venim in intampinarea copiilor cu cântece frumos alcatuite, diverse, cu fraze muzicale ușor de fredonat, cu elemente repetitive dar variate.

Lucram in grup, invatam unul de la fiecare, ghidam copiii spre a se exprima muzical liber, incurajam creativitatea, propunem forme de improvizatie, preluam idei muzicale ale copiilor si le transpunem in procesul de invatare.

Ne vom misca cu suntele, ne vom rostogoli, învârti, legăna, ne vom târî, ascunde, vom zbura sau înota…

Descoperim bucuria de a experimenta idei muzicale, de a inventa, a prelua, îmbogăţi şi împărtăşi o idee muzicală. Cantam la toate instrumentele din lume, instrumente de percuție mici, ușor de utilizat, precum și a instrumentelor cu plăcuțe (xilofon, metalofon, Glockenspiel) pianul,ukulele, recorder ,si multe alte instrumente minunate, instrumente orientate spre mișcare” , o conectare ideală cu mișcarea și cu dansul.

Papusile și elemente vizuale atat de indragite de copii, necesare in procesul invatarii alcătuiesc un mediu muzical atragator, creativ menite sa aduca copiii mai aproape de muzica. Este un program care pune în valoare contribuția și creativitatea fiecărui copil.

Călătoria muzicală pe care v-o propunem începe de la naștere și continuă toată viața!

Toti copiii se nascartisti!

www.thenewschoolofmusic.ro