Optionalul de Teatru si Improvizatie

Optionalul de Teatru si Improvizatie  vizeaza dezvoltarea socio-emotionala prin stimularea calitatilor copiilor si dezvoltarea personalitatii lor, precum si descoperirea si punerea in valoare a potenţialului lor artistic.

Adresa: Bd. 21 dec. 1989 nr.36/1
Telefon: 0766333418
Website: www.studioimpro.ro
E-mail: studioimprocluj@gmail.com

Prin jocurile si exercitiile specific improvizaţiei teatrale copiii explorează şi experimentează diverse situaţii, relaţii, atitudini şi comportamente. Această libertate (prin apelul la imaginaţie şi fantezie creatoare) le conferă încredere în propria persoană şi în forţele proprii. Potenţialul lor creativ este stimulat atât la nivelul gândirii (să găsească soluţii la diverse probleme) cât şi la nivel comportamental prin stimularea unei atitudini pozitive, optimiste faţă de viaţă şi a capacităţii de adaptare la diverse situaţii şi contexte sociale.

De asemenea, in cadrul optionalului copiii se vor familiariza cu munca specifica actorilor si vor invata despre componentele unui spectacol de teatru (actor, regizor, scena, piesa de teatru, rol, personaj etc). Optionalul de va finaliza cu punerea in scena a unei piese de teatru sau al unui scenariu colectiv (inventat).

Obiective

 • dezvoltarea memoriei si a atentiei, a capacitatii de concentrare
 • dezvoltarea simtului ritmului
 • cunoasterea propriului corp (expresie corporala; comunicare non-verbala)
 • capacitatea de adaptare in orice situatie (flexibilitate mentala si emotionala)
 • descoperirea si gestionarea emotiilor
 • dezinhibare
 • stimularea creativitatii, a imaginatiei
 • sporirea increderii in propria persoana si in ceilalti
 • invatarea lucrului in echipa (cooperare)
 • dezvoltarea vocabularului
 • dictie

Optionalul se desfasoara pe grupe de varsta.
Grupa: max.12 copii
Durata: 2 h/saptamana

Atelierul parinti-copii

Scopul atelierului: dezvoltarea unei relatii armonioase cu copilul; conectarea cu propriul copil prin joc si joaca. Redescoperirea spiritului ludic al parintelui produce urmatoarele efecte: buna dispozitie, relaxare, dezvoltarea abilitatilor de comunicare in relatia cu copilul (si nu numai): ascultare activa, atentie, limbaj verbal si non-verbal, empatie etc.

Impreună, copilul si părintele, se vor antrena prin joc si joaca in dezvoltarea unei relatii de incredere, sprijin, afectiune si comunicare autentica.

Vom folosi cu preponderenta, exercitii si jocuri specifice teatrului de improvizatie. Astfel atmosfera va fi una de buna dispozitie, deschidere, relaxare si umor.

Durata 2 h/ bilunar
Grupa : max 10 familii (1 parinte + 1 copil)

Oana-Pocan

Ph.D Oana Pocan

Din 2003 sunt asistent univ. la Fac. De Teatru si Film din cadrul UBB cluj, unde predau Educatia si expresia vorbirii scenice.

Din 2013 susțin cursuri și ateliere de dezvoltare personală utilizând tehnici și instrumente teatrale, atât pentru copii cât și pentru adulți.

Am obținut doctoratul cu o cercetare privind aplicarea și utilizarea instrumentelor, a tehnicilor și metodelor de antrenament specifice actorului, în sfera socială: „Antrenamentul actorului și dezvoltarea personală. Consecințe benefice în practica socială.”

Am profesat ca actriță în teatrele din Brașov, Baia Mare, Turda și Cluj-Napoca și a participat la numeroase workshop-uri de formare profesională (teatrală și pedagogică) în țară și străinătate: Institutul Grotowski (Polonia), ISTA- Școala Internațională de Antropologire Teatrală (Danemarca), Dah Teatar – Laborator de cercetări teatrale (Serbia) etc. În prezent sunt asistent universitar doctor la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca.

Am absolvit în 1999 cursurile secției Actorie, clasa Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu, din cadrul Facultății de Litere, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și am obținut diploma de Master în Artă Teatrală și Spectacologie la aceeași instituție.

De asemenea, am absolvit cursurile de studii aprofundate în comunicare și relații publice ale Fac. De Comunicare și Relații publice David Ogilvy, București.